Δώρα χωρίς click away ούτε courier

Δώρα της τελευταίας στιγμής 🎄🎅

Η ανταλλαγή δώρων ειδικά την Πρωτοχρονιά είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων στη χώρα μας. Κάθε χρόνο, τέτοιες μέρες τα καταστήματα είναι γεμάτα κόσμο που αγοράζει δώρα, λιγότερο ή περισσότερο ακριβά ή απλά συμβολικά, πάντα, όμως, γεμάτα αγάπη.

Αλλά, το 2020 όλα ήταν τόσο διαφορετικά κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς τόσο δύσκολης που κανείς δεν το περίμενε. Ένας αόρατος εχθρός, ο κορωνοϊός (covid-19) εμφανίστηκε, μια πανδημία χτύπησε όλο τον πλανήτη και οι συνήθειες όλων των ανθρώπων άλλαξαν. Σχολεία και καταστήματα έκλεισαν, οι παρέες έγιναν πιο μικρές και οι γιορτινές συγκεντρώσεις τελείωσαν.

Πρώτα το Πάσχα, μετά τα Χριστούγεννα και τώρα η Πρωτοχρονιά μας βρήκαν μασκοφορεμένους, να βγαίνουμε από το σπίτι με SMS και να ψωνίζουμε με ένα γνωστό-άγνωστο τρόπο, το click away ή μέσω Ίντερνετ με ταχυμεταφορές. Δύσκολες συνθήκες, ειδικά όταν θέλεις κάποιο δώρο σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ωστόσο, μετά την εμπειρία με κάποια δώρα Χριστουγέννων, οι περισσότεροι τώρα δεν θέλουμε ψώνια ούτε με click away (εκτός κι αν είναι από τη γειτονιά μας) ούτε με κούριερ μια και γνωρίζουμε ότι θα το παραλάβουμε πολύ αργότερα από την Πρωτοχρονιά. Και τότε, τί κάνουμε;

  1. Μαθαίνουμε να εκτιμούμε τα συμβολικά δώρα όσο απλά και φθηνά κι αν είναι και...
  2. Βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και βρίσκουμε πρωτότυπες ιδέες για δώρα.
Ας δούμε μερικές:

  1. Ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) που, πλέον, διαθέτουν όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία αλλά και οι εκδοτικοί οίκοι. Πληρώνουμε μέσω διαδικτύου και το βιβλίο έρχεται αμέσως στο mail μας.
  2. Άυλες δωροκάρτες από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών (για διάφορα ηλεκτρονικά gadgets), ηλεκτρονικών παιχνιδιών (για αγαπημένα παιχνίδια όπως το Among us ή το Minecraft), από καταστήματα ρούχων ή προϊόντων ομορφιάς (αρχίζουν από 10 ευρώ και μπορούμε να ψωνίσουμε μέχρι 2 χρόνια μετά) αλλά και εισητήρια για online θέατρα, μπαλέτα και διάφορες άλλες παραστάσεις.
  3. Όμορφες συσκευασίες γεμάτες γλυκές ή αλμυρές λιχουδιές, σετ περιποίησης σώματος ή προσώπου ή κάποιο άρωμα από το σούπερ μάρκετ ή το φαρμακείο της γειτονιάς μας μαζί με μια χειροποίητη κάρτα που δείχνει την αγάπη μας.
  4. 'Ενα γλυκό ή αλμυρό δώρο που φτιάξαμε μόνοι μας (ένα κέικ, μπισκότα, κριτσίνια) μια και υπάρχουν χιλιάδες συνταγές στο διαδίκτυο.

Με άλλα λόγια, αυτές τις γιορτές, που είναι τόσο ασυνήθιστες λόγω της καραντίνας, ας σκεφτούμε λίγο διαφορετικά τα δώρα τονίζοντας τον συμβολισμό τους και όχι την τιμή τους.

Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Digital Nomads : Ψηφιακοί Νομάδες

Ψηφιακός Νομαδισμός : Μια νέα τάση ή ένα νέο επάγγελμα;                       Σίγουρα, μια νέα εποχή στις εργασιακές σχέσεις.               ...