Indie style


Το στυλ indie δείχνει την παιδικότητα και την πολύχρωμη πλευρά του εαυτού ενός εφήβου ή ακόμα και ενός ενήλικα. Είναι εξατομικευμένο δηλαδή μοναδικό, μια και η λέξη "Indie" είναι η συντομογραφία της λέξης "individual". Επανήλθε στη μόδα το 2020 μέσω της εφαρμογής TikTok.



Τα ρούχα του στιλ indie είναι με πολύχρωμα σχέδια. Μεγάλου μεγέθους (oversized) jeans με ή χωρίς σκισίματα, κοντά μπλουζάκια (crop tops), διπλές μπλούζες, κοντές φούστες και φαρδιά φούτερ είναι ιδανικά. Επίσης, ρούχα ρετρό ή vintage ανήκουν επίσης στο indie style. Πολλά κοσμήματα μαζί, απλά με έντονα χρώματα συμπληρώνουν τα ρούχα indie. Ιδανικά παπούτσια είναι τα Converse, Vans, Air Force One και Adidas. Γνωστή μάρκα ρούχων indie είναι η Shein.

       

        

Τα μαλλιά είναι, συνήθως, μακριά ή λίγο πιο κοντά, έχουν συχνά φράντζα, μπροστινές τούφες σε κοτσιδάκια ή ράστα που έχουν περασμένες πολύχρωμες χάντρες ή κοκαλάκια και κορδέλες για να κρατούν πίσω την φράντζα. 


Η αισθητική Indie με τα έντονα χρώματα επεκτείνεται όμως και στη διακόσμηση του δωματίου (με αφίσες, δίσκους βινυλίου, φωτογραφίες πολύχρωμες, και σκίτσα), σε φωτογραφίες (είναι αυτές με τα πολλά αυτοκόλλητα) και στα χόμπι με κύριο το skate και τα videos TikTok αλλά και σε αξεσουάρ όπως η μάσκα αυτή την εποχή.



Ο όρος Indie χρησιμοποιείται και στη μουσική και αναφέρεται στα τραγούδια που οι δημιουργοί τους τα διανέμουν μόνοι τους μέσω Ίντερνετ κι έτσι οι δημιουργίες τους φτάνουν σε κάθε γωνιά της γης.


Ιωάννα

2 σχόλια:

Digital Nomads : Ψηφιακοί Νομάδες

Ψηφιακός Νομαδισμός : Μια νέα τάση ή ένα νέο επάγγελμα;                       Σίγουρα, μια νέα εποχή στις εργασιακές σχέσεις.               ...